måndag 25 januari 2010

Moderaternas människosyn gör mig mörkrädd



I dagens Aftonbladet angriper Helena Rivière (M) ledamot i socialförsäkringsutskottet
Gunnar Axén (M) ordförande i socialförsäkringsutskottet en enskild person (Alexandra) som i och med den borgerliga regeringens politik nu blir utförsäkrad.

Två ledande moderater angriper en enskild individ och anklagar henner för att egentligen inte vara "sjuk" utan problemet är att hon inte vill försörja sig själv och sina barn. Artiklen dryper av moderat människoförakt, de kan inte förstå att folk vill ha en grundtrygghet. Jag har full förståelse för att en sjuk trebarnsmamma, eller vem som helst egentligen, vill ha en grundtrygghet.

Det räcker nu - till hösten är det val. Då ska Moderaterna och deras folkförakt ryka från makten. Vi har tröttnat. Nu får det vara nog med expriminterande med människors liv, med människors trygghet. Under borgarnas mandatperiod har arbetslösheten ökat, a-kassan försämrats, socialbidragen ökar och nu utförsäkras tusentals från sjukförsäkringen.

I Dagarna presenterade S, V, Mp i DN hur vi vill sjukförsäkringen ska utformas om vi vinner valet i september. bla ska de satsa statliga resurser i en ny rehabiliteringsfond, direkt att avskaffa stupstocken i sjukförsäkringen efter 550 dagar, sjukförsäkringen på sikt ska omfatta fler än i dag och att taket höjs till tio basbelopp. De som utförsäkrats av regeringens regeländringar ska återförsäkras om de behöver det. Individuella prövningar ska göras successivt och avstämningspunkter med tydliggöranden om när individen har rätt att få aktiva insatser – inte tidsgränser som gör att man kastas ut i försäkringslöshet. Redan under 2011 avskaffa dagens stelbenta prövning efter 180 dagar mot en fiktiv arbetsmarknad.

Martina Nilsson
Vänsterpartiet Malmö

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.