lördag 8 maj 2010

Vänsterpartiet Malmö på kongress

Vi Vänsterpartister från Malmö som är på kongress i Gävle har varit klart bidragande till att göra de två stora förändringarna i valplattformen som kongressen beslutade om. Vänsterpartiet Malmös motion om att skriva in att vi fortsatt ska arbeta för 6 timmars arbetsdag blev kongressens beslut.

Den andra stora förändringen av partistyrelsens förslag till valplattform var att miljöfrågorna skulle bli ett eget prioriterat område. Även här var Malmö vänsterpartister drivande. Både partistyrelsens miljöanvarige Vilmer Andersen och jag som kongressombud agerade för detta. Vilmer lanserade en bra paroll från talarstolen: Rösta Sverige grönt, hållbart och rättvist. Rösta rött. Vilmer säger också "Det är viktigt att driva miljöfrågorna kopplat till rättvisefrågor, vi är det enda parti som driver miljöfrågorna utifrån det perspektivet. Utan rättvisefrågorna får vi inga globala lösningar."

För min egen del har miljöfrågorna varit viktiga i Vänsterpartiet alla de 30 år jag varit aktiv, det är glädjande att på kongressen se det stor miljö- och klimatpolitiska engagemang som finns i vårt parti. Vi är det enda parti som förenar de röda och gröna frågorna. Vi är det rödgröna alternativet i svensk politik.

Anders Skans

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.