måndag 14 juni 2010

Minska klyftorna

Idag och imorgon debatterar Malmö kommunfullmäktige budgeten för 2011. Det rödgröna styret i Malmö har presenterat en majoritetsbudget som bygger på att vi får en rödgrön regering i valet. Det gör skillnad för Malmö vilken regering vi har och vilket styre vi har i kommunen. Det blir tydligt i debatten idag.

Den rödgröna budgeten i Malmö satsar på de fattigaste barnfamiljerna genom att satsa 10 miljoner på sänkta förskoleavgifter för föräldrar med de lägsta inkomsterna. Detta gynnar främst ensamstående föräldrar och av dessa är 5 av 6 ensamstående mammor. Detta är en rättvisereform som de borgerliga partierna absolut inte vill ha. Motståndet mot reformer som minskar klyftorna i samhället är ett rött skynke för borgaralliansen. Skillnaden i politiken är tydlig.

Maxtaxan i förskolan innebär att föräldrar betalar 3% av sin inkomst i förskoleavgift med ett tak vid 42000 kr/mån i inkomst. Denna lag ska gälla i Malmö, men nu ska de med lägst inkomst få sänkta avgifter. Det är en reform som ska komplettera maxtaxan och som i solidaritetens namn kan kallas för Marxtaxa.

Anders Skans

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.