torsdag 16 september 2010

Nattis och OB-förskola i Malmö!

Malmös förskolor ska bli bättre på att anpassa sina öppettider till föräldrarnas arbetstider. Det ska ske genom att OB-förskolorna förlänger sina öppettider för att de bland annat ska stämma med sjukvårdens skift och nattbarnomsorg införs för de föräldrar som jobbar natt. Det blir resultatet om de rödgröna partierna får genomföra sin förskolepolitik efter valet.

Efter att många föräldrar efterfrågat barnomsorg på obekväm arbetstid har barn- och ungdomsberedningen begärt en utredning. Resultatet av den visar att behovet är stort. Därför har Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet prioriterat en utbyggnad av förskolan i sin budget, som blir verklighet om de vinner valet.

– Det är viktigt för oss att Malmö kan möta den efterfrågan som finns på trygg och bra barnomsorg under kvällar, helger och nätter, säger Agneta Eriksson (S), skolkommunalråd.

– Att få förskola även på kvällar och nätter är en viktig jämställdhetsfråga. Kvinnor är oftare de som arbetar på obekväm arbetstid samtidigt som det oftast är kvinnor som är ensamstående föräldrar. Med det här beslutet hoppas vi underlätta för ensamstående som kan ha det svårt att få det att gå ihop både tidsmässigt och ekonomiskt, säger Martina Nilsson (V) ledamot i Barn- och ungdomsberedningen.

– Ingen ska behöva säga nej till ett jobb för det inte går att ordna med förskola, vi ska lösa barnomsorg till alla som efterfrågar det, säger Karolina Skog (MP).


Kontaktpersoner

Agneta Eriksson, 040-34 10 19
Martina Nilsson, 0708-16 17 09
Karolina Skog, 040-34 47 05

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.