onsdag 3 februari 2010

Det finns så mycket kvar att göra.




I dagens sydsvenskan är det en artikel om nätverket Män för jämställdhet och tidningen efterfrågar hur man engagerar sig för jämställdhet.

Jag engagerar mig genom Vänsterpartiet. Genom vänsterpartiet fick jag möjlighet att tillsammans med andra diskutera problemet, lära mig mer och försöka hitta lösningar för förändring. Frustrationen över orättvisorna, över könsmaktsordningen har förbytts till kamp för ett bättre samhälle. Det finns mycket att göra och det är långt kvar.


Vänsterpartiet är ett feministiskt parti, vi kämpar för kvinnors rättigheter. För lika lön. För individualiserad föräldraförsäkring. För rätt till heltids jobb. För lika fördelning av hemarbetet. För stöd till våldsutsatta kvinnor. För stöd till offentligsektor där kvinnor huvudsakligen jobbar med mera. I Vänsterpartiet är vi för en massa saker som leder till ett mer jämställt samhälle.


I Malmö jobbar vi också aktivt med de feministiska frågorna. Vi har sett till att personalen i skola och förskola får fortbildning i genuspedagogik, vi har tagit fram en handlingsplan för jämställda löner, vi jobbar med jämställdhetsdeklarationen som lyfter fram hur vi ska jobba med feminism inom alla kommunens verksamheter som äldreomsorg, socialtjänst, stadsbyggnad mm. Vi har tagit fram en plan mot diskriminering där jämställdhetsperspektivet ingår. Vi planerar seminarier och demonstration kring internationella kvinnodagen. Vi jobbar på och det är mycket arbete kvar, men är vi många som engagerar oss så kan vi förändra.

Martina Nilsson (v)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.