fredag 5 november 2010

Vi som är antirasister är fler än rasisterna!

Vi har nu en borgerlig regering med ett rasistiskt parti som vågmästare. Oavsett det nationella valresultatet är egentligen utmaningen densamma, utmaningen att fortsätta kämpa mot högerpolitik, orättvisor och rasism. Med en stark rörelse som ständigt driver på mot diskriminering, för en human flyktingpolitik och för minskade klyftor ska vi försöka förhindra att de etablerade högerpartierna går sverigedemokraterna till mötes.

För det värsta är inte att SD sitter i riksdagen eller ens att över 5,7 procent valde att lägga sin röst på dem – det värsta är att de sex procenten riskerar påverka och sätta den politiska dagordningen för övriga 94 procent. En utveckling som vi sett ske i delar av övriga Europa när de rasistiska partierna kommit in i parlamenten.

Kanske har vi nu också en ny laserman, en skjutgalning som tar det hårdnande samhällsklimatet som intäkt för rasistiska mordförsök. Men det finns ett motstånd. I Malmö växer den antirasistiska rörelsen, människor samlas och visar sin avsky mot rasism och otrygghet. Vi som är antirasister är fler än rasisterna. Vi är starkare, mer motiverade och vi är på gång.

Martina Nilsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.