onsdag 2 februari 2011

En festival för Malmöborna


Jag måste erkänna - den viktigaste frågan för mig handlar inte om Malmöfestivalens längd utan om festivalens innehåll. Därför är jag idag så himla nöjd med de beslut som majoriteten i Kommunstyrelsen fattade. Vi har i Vänsterpartiet länge drivit att Malmöfestivalen måste vara en arena för det lokala förenings och kulturlivet, och att det ska finnas en bredd i verksamheten.

På Malmö festivalen ska det finnas något för alla. På festivalen ska man kunna få träffa den lokala föreningen eller teatergruppen och kanske få vara med och prova på deras verksamhet. På festivalen kanske man råkar snubbla in just på det föredraget som rör just den aktuella frågan och man går med i just den solidaritetsorganisationen. På festivalen kanske man för första gång som lokalt Malmöband får uppträda för en helt ny publik. På Malmöfestivalen ska du kunna hitta fantastiska gratis barnaktiviteter även om du tillhör den tredjedel av barnen i Malmö som räknas som fattiga. På Malmöfestivalen ska du kanske för första gången prova en alldeles ny maträtt, eller bara återvända till Victor Jara föreningens goda brännande chorizo.

Och idag på Kommunstyrelsen fattade vi också bra och viktiga beslut om festivalens innehåll - ett innehåll som absolut kommer kunna fylla 8 dagar, så jag skulle vilja rikta uppmärksamheten till de att satserna som faktiskt berör vad festivalen bland annat ska fyllas av:

Att Gatukontoret får i uppdrag att se till att Malmöfestivalen genom samverkan ska lyfta fram det lokala kultur- och föreningslivet och speciellt värna bredden i aktiviteter och arrangemang.

Att Gatukontoret får i uppgift att i dialog med föreningslivet och fritidsförvaltningen genomföra föreningarnas dag under Malmö festivalen.

Att barn och - familjeaktiviteter ska lyftas fram under hela festivalveckan, inte särskiljas till en särskild dag.


Martina Nilsson (v)

kommunalråd med ansvar för fritids- och jämställdhetsfrågor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.