torsdag 26 augusti 2010

Håll ihop mot rasismen

Malmö är en segregerad stad. Staden är uppdelad i rika och fattiga områden. De ekonomiska klyftorna har ökat. När samhällsklimatet hårdnat har också rasismen passat på att sticka fram sitt fula tryne.


Rasismen och diskrimineringen finns överallt. Grupper och individer misstänkliggörs och får klä skott för det som är samhällets misslyckanden. Rasistiska partier profiterar på utanförskap och förespråkar en politik som ytterligare segregerar, diskriminerar och förstärker de klyftor som är roten till problemet.


Du och jag förlorar på att klyftorna ökar. Vi förlorar på en diskriminering där arbetsgivaren ger sämre anställningsvillkor och lön till några. Vi förlorar på att fastighetsförvaltarna struntar i att sköta underhållet i de fattiga delarna av stan. Vi förlorar på att friskolorna sorterar och segregerar eleverna. Men vi tjänar på att hålla ihop. Hålla ihop för rimliga löner, för bra och billiga bostäder, för resurser till vår gemensamma kommunala skola. Vänsterpartiet vill bygga fler hyresrätter, anställa i den offentliga sektorn och skapa delaktighet. Vi ska hålla ihop - och inte vika en tum för rasisternas propaganda.


Martina Nilsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.