tisdag 21 december 2010

Borgerlig ovilja till jämställdhet

Idag ser vi ett samhälle där kön spelar roll. Kvinnors inkomster uppgår till 75 % av mäns inkomster. Kvinnor har generellt sett sämre anställningsförhållande än män. Vi ser en skola där flickor och pojkar presterar olika resultat beroende på kön. Och vi ser ett samhälle där sexualiserat våld är vanligt förekommande.

Hur tacklar då borgarna i Malmö dessa frågor? Jo med tystnad. I det borgerliga budgetförslaget nämns inte jämställdhet. Det jämställdhetsarbete som idag pågår i Malmö stad vill de borgerliga partierna skära bort, det gäller genuspedagogiken och arbetet med jämställdhetsdeklarationen.

Jag vet inte om det beror på okunskap om allvaret i situationen eller om det beror på avsaknad av politisk vilja. Det är förvånande när till och med den borgerliga regeringen satsar på de här frågorna och har ett jämställdhetsanslag på 640 miljoner kronor.

Vi i Vänsterpartiet är inte rädda för att se orättvisorna eller för att bemöta strukturella problem med strukturella lösningar. Vi vågar just för vi har en ambition att rätta till orättvisor.

Hanna Gedin (V)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.