torsdag 24 mars 2011

Solidaritet med de fattigaste barnen

Välfärden i Malmö är orättvist fördelad. De allt mer utbredda klassklyftorna innebär att var tredje barn i Malmö lever i relativ fattigdom Detta beror till största delen på att statens trygghetssystem har urholkats. Alla lägsta nivåer i a-kassa, föräldraförsäkring med flera trygghetssystem har varit oförändrade under många år. Samtidigt som allt fler lever på inkomster av dessa lägsta nivåerna. Att höja lägsta nivåerna är viktigt för de fattiga barnens situation.

När våra trygghetssystem, a-kassa, föräldraförsäkring, socialbidrag urholas hamnar allt fler människor i mycket ekonomiskt knappa situationer. Grundnivån i föräldraförsäkringen är 180 kronor per dag, vilken ensamstående förälder med barn kan leva på det? I debatten talas om tak och ersättningsnivåer men allt fler lever på de lägsta nivåerna, en solidarisk fördelningspolitik bygger på att i första hand satsa på dem med lägst inkomster.

I Malmö har den rödgröna majoriteten stoppat olika smygavgifter i skolan under protester från den borgerliga oppositionen. Vi har beslutat att utplåna de ofrivilliga deltidsanställningarna och verka för jämställda löner i Malmö stad. Allt hjälper de fattigaste barnen i Malmö men det behövs mer, trygghetssystemen måste stärkas för de svagaste grupperna.


Anders Skans (V)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.