tisdag 26 april 2011

Borgarna vill inte ha jämställdhet

Den borgerliga oppositionen försenar jämställdhetsarbetet i Malmö när de på kommunfullmäktiges möte den 20 april valde att på lösa grunder återremittera ärendet med stöd av Sverigedemokraterna. Kommunfullmäktige ska besluta om ”Hållbar jämställdhet – utvecklingsplan för jämställdhetsintegrering 2011 – 2013”.

Utvecklingsplanen har varit ute remiss i hela kommunen och den överväldigande merparten av instanserna ser positivt på utvecklingsplanen för jämställdhetsintegrering, men efterfrågar utbildning och stöd från kommunen centralt. Det är också vad det rödgröna styret har beslutat att stödja med. Nu försenas arbetet någon månad innan det kommer upp igen och den rödgröna majoriteten kan besluta att genomföra planen.

– Detta är en politisk markering som försenar ett väldigt viktigt arbete. Vi vill gå från ord till handling. Från uttalanden om jämställdhet till att göra jämställdhet. För att nå dit krävs ett systematiskt arbete i hela kommunen. Vi kvinnor har väntat länge nog på jämställda villkor. Det är tråkigt att en blåbrun allians ska göra att alla kvinnor i Malmö får vänta ännu längre, säger Martina Nilsson, (V) jämställdhetskommunalråd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.