torsdag 26 januari 2012

Ohederliga folkpartister

Folkpartiet hade på dagens kommunfullmäktige en motion som vill att Malmö Stad ska betala till Region Skåne för en extra busslinje mellan Limhamn och Klagshamn.

Att vara liberal är att vara kluven är en gammal devis. Att vara folkpartist är nu också lika med att vara opportunist och Ewa Bertz har med denna motion gett den politiska ohederligheten ett ansikte

I motionen beskrivs att busstrafiken har ändrats och direktbussen mellan Limhamn och Klagshamn har försvunnit. Det som inte framgår är att det är Folkpartiet som är ansvarig för detta. Det är det folkpartistiska regionrådet Mats Persson som är politiskt ansvarig för nedläggningen av busslinjen.

Det är Region Skåne och inte Malmö stad som är ansvarig för kollektivtrafiken. Nu vill Ewa Bertz att Malmös skattebetalare ska betala för en busslinje två gånger, först till Region Skåne genom regionens skatt och sedan via Malmö genom kommunalskatten. Allt bara för att ditt eget parti har lagt ner busslinjen. Lite politisk hederlighet även från en folkpartist kan efterlysas.

Anders Skans (V)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.