torsdag 22 september 2011

54 miljoner till Malmös unga

Inlägg i kommunfullmäktige den 22 september.
När ekonomin nu tillåter är det viktigt att rikta extrasatsningarna där det finns stora behov. Jobb och utbildning för ungdomar är viktigast.

I många år har Malmö stads ekonomi gett överskott, det är inte en politisk vilja utan istället är det viktiga är att ha en så bra välfärd som möjligt. Det är därför roligt att kunna göra dessa satsningar idag. Detta är engångspengar men vi väljer att satsa i första hand på sådant som finns kvar i organisationen i framtiden.

Genom den tekniska upprustningen i skolorna ger vi möjlighet för bättre lärande i framtiden. Det gäller speciellt elever i behov av extra stöd. Det är viktigt att dessa nya tekniska läromedel verkligen används för ett bättre och nytt lärande.

Vi satsar även på inköp av läromedel och litteratur till skolbiblioteken. Denna satsning är en del av den rödgröna majoritetens viktiga satsning på språk och genuspedagogik i förskolan och skolan.

Satsningen på kompetensutveckling inom förskolan är jag speciellt glad för, vi betonar att grunden för allt lärande börjar i förskolan. Genom en högre kvalité i förskolan gör vi en satsning för framtiden.

Arbetsmarknadspolitiken är egentligen en regeringsfråga, men eftersom vi har en regering som istället för att satsa på jobb åt ungdomar skickar pengar i fickorna på krogägarna genom sänkt restaurangmoms tvingas vi i Malmö att göra egna satsningar på jobb för unga. Det gör vi i denna tilläggsbudget.

Vi har identifierat fem områden i Malmö där välfärden är som lägst, genom en kraftfull satsning där ger vi möjligheter att utjämna lite av de stora klasskillnader som finns i samhället. Detta förändrar inte grunden till skillnaderna men vi försöker göra Malmö till en mer jämlik stad.

Anders Skans (V)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.